Hoogwaardige kwaliteitskaders

Wij hebben een uitgebreid gamma aan vormvaste kwaliteitskaders, modern, klassiek, barok, eenvoudige vlakke lijsten, reliëflijsten….. in verschillende kleuren .
Wij beschikken over wat jij in gedachten hebt.
Een exclusieve of eerder een budgetvriendelijke lijst? Die hebben wij voor jou.
 

Een gepaste inlijsting geeft zoveel meer karakter aan schilderijen, foto’s,   spiegels, medailles, posters en kunstprenten, krantenknipsels, pastels,  handwerkjes ( borduurwerk, kantwerk, zijdeschilderij ) reproducties, aquarellen, tekeningen, voetbal- renner- shirts, geboortekaartjes, papyrussen, diploma’s en getuigschriften, etsen,  zeefdrukken of olieverfschilderijen, alle soorten grafieken, aandenkens, bankbiljetten, cartoons, cinema affiches, batiks, collages, 2D & 3D voorwerpen,  waardevolle collector items, gedichten, prints…

 

Kortom aan alles wat voor jou speciaal en bijzonder is.

Tevens kan je bij ons wissellijsten verkrijgen.    De kader wordt dan voorzien van plooibare nieten zodat je makkelijk zelf het werk kan wisselen. Een budgetvriendelijke oplossing die wij met evenveel zorg voor u maken.

Bij Jafacoko kan (bijna) alles!

Het inlijsten van een schilderij

Je hebt waarschijnlijk reeds een ideale plaats voor je schilderij in gedachten. Het geheel moet passen bij de kleur en de afmetingen van de wand. Wij adviseren u graag bij uw keuze.

Een  schilderij inlijsten kan op verschillende manieren gebeuren en hangt af van je werk en je wensen. Zo zorgt bijvoorbeeld een smalle, strakke, eenvoudige lijst voor een minimalistisch effect. Door de eenvoud van de lijst gaat alle aandacht naar het werk zelf. De vorm van de lijst kan  extra diepte geven aan een schilderij. Een afwerking met goud, zilver of een uitgesproken tint versterkt de kleuren van het kunstwerk.

Voor elke opdracht hebben wij de gepaste oplossing, dat kan gaan van extra infrezen, een baklijst toevoegen, slib…

Inlijsten is een vak apart en wij vervullen graag al je wensen.

Passe-partouts

Een  passe-partout heeft zowel een esthetische als een conserverende functie en biedt tevens ondersteuning. De ruimte die  één of meerdere passe-partouts creëert vermijdt aantasting van het werk en aankleven tegen het glas. Een kader voorzien van een afstandslat kan hiervoor ook een oplossing bieden.

Wij hebben een uitgebreid gamma passe-partouts: standaard inlijstkarton, fluweel, met dessin, met gekleurde kern, museum solids… 

Onze pass-partouts zijn van het merk Crescent, Canson en Colormount.

 

Soorten kaderglas

Wij snijden het kaderglas in eigen atelier op maat.
Ontdek meer over het gamma Artglass en Tegla:

Vacuüm kleven

Het schildersdoek dat u opgerold meebrengt, kunnen we vacuüm kleven en persen op een harde drager. Zo kunnen we om het even welke lijst gebruiken en het resultaat blijft eeuwig strak.

Met de professionele warme vacuüm glaspers kunnen we veel richtingen uit.

Foto’s en prenten kunnen ook gemonteerd worden op bv.polystereen, forex, plexi, … dankzij de diensten van de kaderfabriek.

De afwerking

Uiteindelijk worden al deze afzonderlijke onderdelen samengebracht.
Vervolgens maken we een stofvrij pakket van het glas en het passe-partout, het kunstwerk en het achterliggend zuurvrij karton.
Het geheel wordt in de lijst gelegd en afgesloten met een rug in MDF.
Als extra bescherming wordt de rug ook stofvrij afgekleefd. Tevens is elke inlijsting opgebouwd uit zuurvrije materialen.Op die manier blijft de kwaliteit van de inlijsting optimaal. De zorgvuldige professionele afwerking garandeert een goede bewaring van je kunstwerk zodat je er jaren kan van genieten.
Inlijsten is dus heel wat meer dan een kunstwerk gewoonweg van een kader voorzien.

Herstellingen / herinlijsten

Je hebt een herbruikbare lijst en een kunstwerk? Daarvoor kan je bij ons terecht. 

Glasbreuk? Jafacoko staat klaar om je te helpen.

Ophangsystemen

Onze ophangsystemen zijn eenvoudig te plaatsen, mooi afgewerkt, kwalitatief, veilig en gebruiksvriendelijk. Nagels slaan hoeft niet meer. Geef ons  wel een seintje als het in te lijsten werk met een ophangsysteem zal worden opgehangen. Wij moeten immers de juiste ophanging bepalen aan de achterkant van het kader. 

 

 

Wij lijsten conserverend in met de beste op de markt zijnde systemen en met houtsoorten die ecologische verantwoord gekapt werden volgens de FSC norm.

En wat nog meer...

Heb jijzelf een creatief idee?  Wij bespreken graag met jou de mogelijkheden om dat idee uit te voeren en tot een uniek werk te komen. 

Portrettekeningen & andere

Jafacoko logo

© Copyright 2016. All Rights Reserved. Wij zijn niet verantwoordelijk voor zaken die op de website staan en niet meer kunnen geleverd worden om welke reden ook.